en

1 EUR = 1.95583 BGN

1 USD = 1.50750 BGN

1 GBP = 2.28642 BGN

1 CHF = 1.57211 BGN

ХОТЕЛИЕРСТВО

Панорамно разположен в полите на Родопите, в началото на Родопския рид „Чернатица” и само на 8 км южно от град Пловдив, с прекрасен изглед към града на тепетата, хотел „Беркут” е чудесно съчетание на красива природа, спокойствие, съвременни удобства и уют. Ако търсите хотел в Пловдив, то Хотел "Беркут" е точното място.

 

Село Брестник, край което е разположен хотела, е населено място, известно със своите фолклорни и културни празници. В непосредствена близост до него се намират манастирите „Св. Георги” и „Св.Козма и Дамян”, а на половин час път с автомобил е разположен вторият по големина манастир в България – Бачковският манастир, както и манастирите „Св.Кирик и Юлита”, „Св.Петка Мулдавска”, Араповски манастир „Св.Неделя”.
 

Името на хотелa идва от древната българска дума " Беркут " , която  означава скален орел. Позовавайки се на легендата, прабългарите са били водени от летящият пред тях орел по време на миграцията им към земите на днешна България. Те се прекланяли пред орела като символ на могъщество и сила. Статуетка на тази птица е съпровождала хан Аспарух. Българският владетел е считал най-силния, най-смелия и мощнокрилия сред орлите за свой закрилник.
 

Усещане за предстоящи приятни мигове обзема още при навлизане в района на хотела, който разполага със собствена паркова среда.
 

На разположение на гостите са удобни стаи с прекрасен изглед, ресторант с разнообразна изискана европейска кухня и подбрани български ястия, просторна лятна градина в подножието на планината Родопи, СПА-център, а ако целта им е бизнес мероприятие, то те ще получат и професионално съдействие за неговото провеждане.

 

От нас Вие винаги получавате:

- Гарантирано първокласно обслужване;
- Изискана кухня;
- Уникална панорамна гледка към седемте пловдивски тепета и Родопите;
- Дискретност и желание на персонала да се пригоди към вашите изисквания и нужди;- Функционална конферентна зала и оборудване;

- Изключително разнообразие от СПА процедури за пълен релакс;

- Екипът на хотелски комплекс „Беркут” ще Ви посрещне любезно, ще Ви предложи високо качество на услугите и ще се постарае да ви осигури комфортен престой;


За да разгледате нашата уеб страница: www.hotel-berkut.eu

 

Хотел „Беркут” предлага на своите гости 22 просторни двойни стаи (две от които мансардни), 2 апартамента и 1 апартамент-лукс. В началото на тази година, част от хотелската база беше напълно обновена. На девет от двойните стаи се направи основен ремонт. Всичките стаи са с напълно ново обзавеждане и оборудвани с плазмени телевизори. В пет от стаите са поставени големи легла-спални. Двете мансардни стаи са със стандартни три легла.
Част от стаите са обособени за непушачи, има една стая специално пригодена за хора с увреждания.
Гостите ползват чип - карти за достъп и осветление. За сигурността им се грижи 12 часова охрана в денонощието и СОТ 24 часа.

Хотелът разполага с асансьор, в удобна близост до стаите и едновременно на достатъчно разстояние, за да осигури спокойствие и уединение на почиващите.

Гостите могат да се възползват и от допълнителни услуги като сешоар, пране, гладене, рум-сервиз -в часовете на работа на ресторанта / за напитки и студен бюфет /, събуждане по телефона, поръчка на такси, както и възможност за наемане на сейф и използване на безплатен паркинг.
На рецепция клиентът може да закупи санитарни и козметични продукти .

В изградената спортна база ( намираща се на първи етаж ) можете да ползвате закрит басейн, фитнес, парна баня, сауна и джакузи.

Над 50 вида масажи ще Ви бъдат предложени от рехабилитатор.

През летните дни посетителите на басейна ползват безплатно шезлонги и чадъри в откритата градина на хотела. Там е ситуиран и летен бар които предлага топли и студени напитки и сандвичи.

В откритата ни спортна база ( пред хотела) можете да поиграете футбол на малки врати, тенис или бадминтон; волейбол или баскетбол. Зацелта можете да наемете или закупите спортно оборудване от хотела.

В богато оборудваната ни заседателна зала можете да проведете конференция или срещи. На Ваше разположение са  - бяла магнитна дъска; Флипчарт ; Екран; Мултимедия.

В свободното си време можете да поиграете табла, карти, монополи, домино - които ще Ви бъдат предоставени от Рецепция.

Хотелът разполага с лоби бар, класически ресторант, лятна градина и летен бар.
В зависимост от предпочитанията си, гостите могат да избират между бързо питие в лоби бара, вкусна и обилна вечеря в уютната обстановка на ресторанта или спокойна и похладна вечер в лятната градина на фона на панорамната гледка към Пловдив.
Заведенията са предпочитано място не само за гостите на хотела, но и за външни клиенти, избрали кухнята, обстановката и обслужването на хотел " Беркут " за лични и фирмени поводи.

Закрит плувен басейн с прилежаща открита просторна тераса, сауна, парна баня и тангенторна вана /джакузи/ оформят зона за почивка, спорт и релаксация.
Модерен фитнес салон, оборудван според най-съвременни технологии, Ви  приканват да проведете високоефективна тренировка при осигурено спокойствие и комфорт .

На разположение на гостите на хотела е и масажен кабинет, в който специалисти - рехабилитатори извършват релаксиращи , лечебни и козметични масажи.
Кабинетът е климатизиран и озвучен, обстановката е уютна, спокойна, допринасяща за приятното изживяване.

Масажният кабинет е оборудван с Комбиниран апарат с пулсиращ вакуум и пулверизация - „ СПРЕЙВАК - 226 ПУЛС „  и  Апарат за йонофореза , дезинкрустация , дарсонвализация и четков пилинг –

„ ДЖОПИ 2000 ” за специфични процедури.

Една от основните цели на Спортен комплекс „Беркут” е да създаде и предостави условия за почивка на хора ориентирани към спорта .

Организират се тренировъчни лагери. Едни от най-известните български футболни отбори използват базата на хотела за отдих и подготовка преди своите мачове.
В експлоатация е футболен стадион с 3000 места и ВИП ложа. Игровата площ ще е с естествена тревна настилка и размер 106 метра дължина и 68 метра  ширина - според изискванията на УЕФА. Стадионът е оборудван и с изкуствено осветление. След футболния двубой представители на клуба могат да ползват прес-центъра и конферентнта зала с осигурен  Wi-Fi интеренет достъп.
 
Приключи изграждането на два помощни терена – многофункционално игрище предназначено за тенис, бадминтон , волейбол и баскетбол, както и футболен терен за футбол на малки врати. Помощните терени са с изкуствена настилка от трето поколение.
Гостите на хотела ще имат възможност да организират своебразни спортни трунири .
Допълнителна екипировка и спортни екипи може да закупите от рецепция, като единственото, което трябва да вземете със себе си е доброто си настроение и желание за победа .
Външните гости на спортната база имат възможността да се възползват от всичките и екстри като за най-запалените спортисти се предлагат преференциални цени. Повече информация може да получите на рецепция или на телефон 0886 898 965.
 
 

Виртуална разходка на стадион Беркут

 

Виртуална разходка на Тенис кортовете

 

Виртуална разходка на Изгрище за футбол на малки врати

Адрес:

Брестник 4107 , област Пловдив

 

Телефон:

 

+359 88 994 88 00
+359 88 995 88 77

 

Факс

 

+359 886 373 063
marketing@hotel-berkut.eu
reservations@hotel-berkut.eu

Яхтено пристанище Беркут - Приморско

 

ОБЯСНИТЕЛНА ЗАПИСКА

ОБЩО ПОЛОЖЕНИЕ

 

Настоящият проект е идейна фаза на проектиране на обект:”ЯХТЕНО ПРИСТАНИЩЕ БЕРКУТ - ПРИМОРСКО” .

Проектирането е извършено по възлагане на инвеститора „ СПОРТТУР” ЕООД.

Яхтеното пристанище е разположено в южната част на полуостров Приморско/ Кюприя/, като е свързано със съществуващия в момента пристан.

С проектирането на яхтено пристанище се цели развитието на яхтения туризъм в града, а от там и цялостното развитие на града  Приморско. С изграждане на  такова пристанище ще се развият и различни развлекателни услуги за почиващите в курортното селище.

 

СЪЩЕСТВУВАЩО ПОЛОЖЕНИЕ

В настоящия момент на полуострова е изградена алея със стоманобетонова настилка и са изпълнени брегоукрепителни мероприятия.  Бетоновата алея е изпълнявана по проектна разработка от 2007 година и е изпълнена от бетон В20 и стомана АIII 5N12/m` двустранно. Същата е изпълнена върху подложен бетон В10.  Околния терен към ската не е облагороден.

Брегоукрепителните  мероприятия се състоят в заскаляване на прибойния участък с различен габарит и тегло скални блокове. Те са с различен наклон, до морското ниво – 1:3, а под него до -1.5 с наклон 1:1.5.

 

ИЗХОДНИ ДАННИ ЗА ПРОЕКТИРАНЕТО

Настоящият проект в идейна фаза се базира на геодезическо заснемане от 2005г.и 2008 г.  и проект за брегоукрепване  на град Приморско-южна полуостровна част от 2007г.

При проектирането е отчетено влиянието на  движение и отлагане на наносите и посоката и силата на вятъра,  както и влиянието му за образуването на  вълнението в южната полуостровна част. Данни за последното са почерпани от моделни изследвания от 1987 и 1988 г. направени при укрепване на устието на р. Дяволска.

Геоложката основа  в акваторията на пристанището се предполага , че под неголям пласт отложени пясъци е залегнала скална основа от натрошени и раздробени трахити. На сухоземната част над скалната основа има слой уплътнен земен насип.

На тези предпоставки сме стъпили при проектирането в тази фаза.

При изработване на работния проект се налага обстойно геодезическо заснемане на крабрежната ивица, а също така и на дъното на морската територия на 200-250 м  на вътре в морето.

Нужно е и подробно инженерно-геоложко проучване.

 

ЯХТЕНО ПРИСТАНИЩЕ

Обособени са две основни части- АКВАТОРИЯ и .....

Ако желаете да прочетете повече за пристанище Беркут "Приморско", моля натиснете ТУК!